12:00

Hovmantorps GOIF

Referat: SS Öjaby Sport - Hovmantorps GOIF

Match mot ett nytt lite yngre Hovmantorp än det vi är vana vid eftersom det bara är fyra 98-killar kvar i laget.
Matchen börjar i ett rätt bekvämt tempo från vår sida och det håller inte mot ett piggt Hovmantorp som redan i 3:e minuten utnyttjar ett misstag från vår sida och snyggt sätter första målet i matchen. Detta blev dock en liten väckarklocka för vår del och vi äger resten av första perioden. I 5:e minuten kommer Magnus 97 som vanligt på sin vänsterkant och pangar in kvitteringen snyggt framspelad av Kalle. I 11:e minuten Lägger Robin en myra på mål från sin backplats och eftersom det är full trafik framför målet slinker den in, bra jobbat och ett riktigt snyggt innebandymål. I 13:eminuten är det dax för Kalle att presentera sig snyggt framspelad av Liam sätter han 3-1 och det är faktiskt allt som händer i matchen i målväg, resterande två perioder slutar mållösa.

Hovmantorp var verkligen inte ofarliga och Linus fick göra ett antal räddningar när dom med sina långbollar ner i hörnen tryckte ner oss i zonen. Ofta blev vi fast djupt i egen zon när snabba och intensiva Hovmantorp spelare stötte högt upp i banan. Vi hade också svårt att trycka upp laget och gav därmed Hovmantorp onödiga meter att ostört transportera bollen på. Vi var dock inte ofarliga utan när vi väl tog oss till anfallszon flyttade vi bollen snabbt och fick fina lägen, dock var siktet lite dåligt inställt och deras målvakt växte i matchen och gjorde ett par riktigt bra räddningar i 2:a och 3:e perioden.
Liam var riktigt het i dag och drog på sig två utvisningar i matchen men båda dessa spelade vi av med bravur och jag tror inte att Hovmantorp hade mer än någon halvchans under det spelet.
Vi gjorde en ganska slätstruken match där inte den där riktiga gnistan fanns, kanske var det den tidiga frallutdelningen som satte sina spår. Starkt att vinna när man inte spelar på topp.

Idag är det två spelare som framträder lite extra och det är Tim som är mycket stabil i sina brytningar och ofta slår fina pass från sin backplats och Kalle som varit skadad ett tag men nu börjar komma igång och gör en fin insats med både assist och mål som belöning.

På söndag är det match mot Lagan borta, matchen börjar 16.00 och vi samlas vid "gamla macken" vid 14.00 så har vi gott om tid att ta oss dit. Hör gärna av er till Magnus om ni kan köra så jag vet att vi har bilar nog.

Lördag morgon är det dags att dela ut helgens frallor så vi syns hos Sjöstrands strax efter 06.00.